#AuditGr Auditant Grècia: Hi ha sortida al laberint del deute?

10422222_599604520154762_5178480121953176239_n

El poble grec ha patit durant els últims anys una crisi econòmica i humanitària, vivint sota el jou del deute i els programes de l’austeritat impostos en nom d’aquest deute. Des de l’abril d’aquest any el “Comitè de la Veritat sobre el Deute Públic” ha estat analitzant la gestació, evolució i impactes d’aquest deute i dels paquets de rescat imposats per fer front al seu pagament. Un grup d’experts grecs i internacionals, designats pel Parlament Grec, ha auditat no només el procés d’endeutament, sinó la sostenibilitat, legalitat i il·legitimitat d’aquest deute. Les conclusions del seu treball són clares: el deute sobirà grec és insostenible, i presenten evidències de casos de deute il·legal, il·legítim i odiós. La recomanació, igualment clara: utilitzar les bases legals existents per avançar cap al repudi i la suspensió de pagaments.

Des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) volem compartir i reflexionar sobre la situació en aquest país, que afronta aquests dies la possibilitat d’un impagament d’aquest deute. Per això hem convidat a diverses personalitats que han participat del procés d’auditoria del deute a Grècia.

Ponents:
Zoi Konstantopoulou, presidenta del Parlament Grec*
Diego Borja, Ex Ministre de Finances de l’Equador
Daniel Munevar, assessor del ministre de Finances Grec Yanis Varoufakis
Sergi Cutillas (PACD i Observatori del Deute en la Globalització)

*Nota: La participació de la Presidenta del Parlament Grec dependrà dels esdeveniments de darrera hora.

Esdeveniment de FB