Independents de qui? Taller de #DeuteCatalà d’@AuditoriaBCN #IndependentsDeQui

10152605_398879743560575_1030909902313413659_n

Taller per conèixer com el deute català ens fa cada cop més esclaves.  

Adreçat a persones que tinguin ganes de treballar per una auditoria ciutadana del deute català i a aquelles per a les que el tema del deute de la Generalitat sigui d’utilitat en la seva militància.

Dimarts 29 d’Abril de 19 a 21h
Seu de la Federació Catalana d’ONG 
C Tàpies 1-5, Raval, Barcelona (<M> Paral·lel / Drassanes)

Les administracions de la Generalitat de Catalunya devien a 31 de desembre de 2013 un total de 57.122 milions d’euros a bancs, mercats financers i a l’Estat espanyol.

Aquesta xifra creix cada dia que passa. El deute públic a Catalunya s’ha triplicat des de l’inici de la crisi.

Cada català i cada catalana hem passat de deure poc més de 2.200 euros a l’any 2007 a 7.666€ per càpita només pels deutes acumulats pel govern de Catalunya.

L’any 2013 s’han destinat 8.983 milions d’euros a pagar el deute, principal partida de despeses, per sobre de sanitat (8.215 milions €). A més de 1.761 milions d’€ pagats en interessos.

Durant l’any 2014 pagarem 7.788 milions d’euros pel retorn del deute i els seus interessos (més de 2.000 milions dels quals en interessos).

Aquesta xifra equival al 28% de tot el pressupost de 2014 (incloses les despeses financeres i el retorn del capital del deute), sempre i quan l’executat no superi el pressupostat.

El pagament del deute previst per al 2014 serà superior al pressupost de les partides d’Ensenyament, Cultura, Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Benestar social i Família, Empresa i Ocupació i Justícia, totes juntes. Xifra que contrasta amb les retallades pressupostàries en àmbits com la Sanitat, Educació o Benestar Social, entre d’altres.

Com hem arribat a aquesta situació?
A qui devem aquests recursos?
És aquest un deute públic molt elevat?
Qui se n’ha beneficiat i qui està pagant els plats trencats de l’endeutament?

Des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute hem començat a analitzar les dades disponibles per poder comprendre millor el procés d’endeutament a Catalunya i als Països Catalans. Estem elaborant un seguit d’informes i materials que esperem tenir llestos de cara a la tardor. Esperem que les dades i el seu anàlisi puguin esperonar Auditories Ciutadanes del Deute a Catalunya.

És per això que volem compartir amb tothom que hi tingui interès els primers resultats d’aquest treball, amb un taller el proper 29 d’abril obert a tothom qui tingui ganes de treballar en el tema o per a qui aquesta informació pugui ser d’utilitat en la seva militància. No es tracta d’un anàlisi acabat ni disposem de totes les dades, però pensem que les dades disponibles i els anàlisi preliminars que hem fet són suficients per començar a comprendre aquesta evolució del deute públic a casa nostra. Esperem també que en aquest compartir ens pugueu ajudar a definir i engegar les següents fases d’aquest procés.

Us esperem el proper dimarts 29 d’abril a les 19h a la seu de la Federació Catalana d’ONG (C Tàpies 1-5, Raval, Barcelona).

Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres a:
auditoriabcn@gmail.com
@auditoriaBCN
www.auditoriaciudadana.net
facebook.com/auditoriaciudadanadeuda