Exposició «Viure en Deutecràcia» al Casal de Joves de Sant Cugat

Com hem arribat a l’actual crisi del deute? Quins són els precedents històrics? Què vol dir que vivim en Deutecràcia? Qui es beneficia i qui surt perjudicat en aquestes crisis? Per respondre aquestes i altres preguntes s’ha creat l’exposició “Viure en Deutecràcia”, que es presenta aquesta setmana al Casal de Joves de Sant Cugat del Vallés, on romandrà des del 29 de novembre fins el 15 de gener. [Castellà]

Al procés de creació han participat la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute No devem! No paguem!, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i l’il·lustrador Marc Rodríguez Porcell. L’exposició, que combina textos i il·lustracions, busca facilitar la comprensió de la crisi del deute en el estat espanyol, a través de mostrar les idees claus del procés de generació d’aquesta crisi. Així, l’exposició se centra a explicar, de forma clara i senzilla, perquè el que va començar com una crisi de sobre-endeutament del sector bancari s’ha transformat en una crisi del deute públic i quins els actors que han jugat en aquest procés. L’experiència de l’ODG en l’anàlisi de la generació i conseqüències de l’endeutament als països del Sur permet que la descripció de la història de la nostra crisi s’entrellaci amb les històries dels països del Sud.

Descarrega’t aquí l’exposició