Desbanka demana que no es pagui el deute

 

Captura a 2013-04-28 20:39:39

Telenotícies TV3. 27/04/2013

Com passava a l’Argentina al 2003 la ciutadania es manifesta avui aquí per exigir el no pagament del deute.  La Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute denuncia que la major part del deute no l’han generat els ciutadans i que, en canvi, són ells els que l’estan pagant.

Gemma Tarafa: Com a ciutadans nosaltres pensem que no hem de pagar aquest deute en pro de les retallades, en pro de les politiques d’austeritat. Perquè no l’hem generat nosaltres com a ciutadans.

La major part del deute l’han generat els bancs i és sobretot deute privat, però els rescats bancaris i l’obligació que per llei l’estat prioritzi el pagament del deute per sobre de qualsevol altra cosa han propiciat la política de retallades que ara pateixen els ciutadans. Des de la Plataforma es demana molta més transparència en com es gasten els diners dels contribuents. Apel·len als ciutadans a controlar les institucions més properes.

Gemma Tarafa: Anem a l’ajuntament i preguntem; a la nostra empresa, també preguntem; al nostre hospital, ja sabem com estan tots els hospitals catalans, anem i preguntem. Primer aquesta exigència d’informació.

Un cop es tingui tota la informació, asseguren, serà molt més fàcil demanar responsabilitats.