Per què una auditoria ciutadana del deute? Un procés d’apoderament ciutadà que obre nous camins cap a la justícia social i econòmica. [CAT]

La Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) analitza l’experiència dels països del Sud en la lluita contra el deute i la realització d’Auditories Ciutadanes en un seguit d’actes a València, Madrid i Barcelona, com a preludi de la Setmana d’Acció Global contra el Deute. 
València-Madrid-Barcelona, 27 de setembre – La situació econòmica que vivim reclama de manera urgent la realització d’una auditoria que evidenciï i posi en coneixement de la ciutadania l’origen i la composició del deute públic. Aquest deute està sent utilitzat per  justificar una onada de retallades socials que porten a la misèria cada dia a més persones, tal i com ha succeït des de fa dècades a altres països d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.
Per avaluar com podem, des de la ciutadania, afrontar aquesta situació, la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), hem convidat a MARIA LUCIA FATTORELLI, coordinadora de l’organització brasilera Auditoria Cidadã da Dídiva (Auditoria Ciutadana del Deute) i  MIRIAM AYALA SILVA, col·laboradora de la Comissió per a la Auditoria Integral del Crèdit Públic (CAIC) que va realitzar l’auditoria del deute públic equatoriana. Ambdues tenen una àmplia experiència en processos d’auditoria ciutadans i oficials del deute, i són autores del Manual per a realitzar auditories del deute del Tercer Món (CETIM / CADTM, 2006) que està essent actualitzat amb la seva col·laboració per adaptar-lo a la situació europea i del Nord d’Àfrica. Aprofitant la seva estada a Europa visitaran Madrid, València i Barcelona per explicar la seva experiència en els processos d’auditoria i parlar sobre la situació del deute a l’estat espanyol, així com sobre les similituds i diferències amb les experiències llatinoamericanes.
Els actes organitzats per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute son un preludi de les diferents accions i activitats que tindran lloc entre el 8 i el 15 d’octubre, durant la Setmana d’Acció Global contra el Deute.
 –  Madrid, dijous 27 de setembre, xerrada-debat: Auditar el Deute, aprenent del Sud. A les 19:00, a Asociación vecinal Cornisa, «Centro Sociocultural Mariano Muñoz». C/ Cristo de la Victoria s/n (esq. Cristo de la Vega). Metro Almendrales.
– València, divendres 28 de setembre, conferència-debat Experiències d’Auditoria del Deute a l’Amèrica del Sud. A les 19h,a l’Aula Magna de la Universitat de València, La Nau (C / Universitat, 2) Cartell: http://patasarribavlc.blogspot.com.es/2012/09/blog-post.html
– Barcelona,  2 d’octubre: Conferència-debat Per què una auditoria ciutadana  del Deute? Un Procés d’apoderament ciutadà que estigui nous camins cap a  la justícia social i econòmica. A les 19h al Centre Cívic Pati Llimona  (Carrer de Regomir 3, Ciutat Vella, Barcelona). Cartell: http://goo.gl/e0JZ1
Contactes:
PACD Madrid: pacd.madrid @ gmail.com
PACD València: auditoriavalencia@gmail.com
PACD Barcelona: auditoriabcn@gmail.com
@ AuditCiudadana @ AuditoriaMadrid @ AuditoriaVLC @ AuditoriaBcn
www.auditoriaciudadana.net